De kleine reus

"The creative adult is the child who has survived."

Ursula K. Le Guin


Wat begon met enkele workshops onder leiding van Kiana Dekkers, Juno Busschots en Arthur Oidtmann rond het verzinnen van een verhaal bij tekeningen van Olga Dugina & Andrej Dugin, eindigde in het Cultureel Ontmoetingscentrum Luchtbal waar onze Geenhoorns hun eerste eerste eigen theaterproject voorstelde aan het publiek.

"De kleine Reus", "The little Giant", "Le petit Géant", "Il piccolo Gigante","El pequeño gigante","Den lille gigant", "маленький гигант", "小さな巨人","..."
ging over euh... haha...een banaan... flashy zonnebrillen... een kip... en een kindhuwelijk.
"Echt zo serieus?"
"Echt ofwa?"
Ja! Over apen... bemaxkostuums... met een klarinet.
"Wie is die clown?"
"STA NU EENS STIL!"
Apen...nog een huwelijk en vijandschap!
Vijandschap?
Maar vooral zorgen dat er altijd mayonaise is want de kleine Reus WIL FRIETJES!

Alles, maar dan ook elk aspect van de productie kwam van de Geenhoorns: tekst, muziek, kostuums, het lichtplan en de affiche. Het stuk legde een pleister op de ligwonden van mijn jarenlange frustraties omtrent de betuttelende neiging van onze maatschappij omtrent de ontwikkeling van kinderen. Ze kunnen het heus zelf wel, ze zullen het begrijpen als je het hen uitlegt. Het geven van verantwoordelijkheden helpt kinderen om geen ruggengraatloze schapen te worden.

Dankzij de project subsidies van Fameus vzw en de Stad Antwerpen konden onze Geenhoorns Iokin, Odei, Lore, Roos, Anne, Lio, Raymond en Meo twee voorstelling spelen in een professionele zaal en met de hulp van professionele techniekers op 21 en 22 November 2015. De affiche werd ontworpen door Geenhoorn Willem.


Stacks Image 64
play1
thex Created with Sketch.