Ambitie

Vandaag de dag wordt er zoveel van kinderen verwacht. "Mogen ze eigenlijk nog kind zijn?", vraag ik me vaak af. Mogen ze ook nog iets maken, iets verzinnen dat niet helemaal echt is? Mogen ze ook nog iets samen bereiken zonder dat ze daar punten, scores of prijzen voor moeten krijgen? En waarom toch altijd dat betuttelend gedoe. Ze kunnen heus wel zelf een verhaal creëren waarbij ze al dan niet onbewust of bewust tonen hoe ze naar de wereld om zich heen kijken. Daarom dat wij, vzw Theatercompagnie Geenhoorns, heel veel belang willen hechten aan kunsteducatie. Want niet alleen theater, maar alle kunsten, kunnen ons transporteren naar nieuwe werelden, verbreden onze visies op die werelden en helpen ons ook om te geloven in onszelf. Deze krachten van de kunst gelden voor ons allemaal, ongeacht wie we zijn of hoe we eruit zien of waar we vandaan komen of van wie we houden! Kunst is en blijft, in al haar vormen, vooral van belang voor elke jonge generatie in de toekomst. Wanneer kinderen en jongeren dagelijks betrokken raken met de kunsten zullen ze leren om hun verbeelding te openen, om een beetje groter te dromen en het dagelijks streven naar die dromen te bereiken, welke droom dat ook is.

Mijn droom is dat we ooit met alle Geenhoorns op een heel groot podium kunnen staan en dat met hun tekeningen, hun zinnen, hun foto’s, hun lichtplan, hun liedjes, hun kostuums, hun decor, hun affiches, … kortom: hun verhaal.

Onze werking wil kinderen en jongeren samenbrengen en ze laten ontdekken waar hun sterktes liggen. Want ze hebben allemaal een talent en wanneer we al die verschillende talenten bij elkaar zetten verkrijgen we een uniek verhaal en een inspirerende visie op de wereld waar volwassenen vaak blind voor zijn.


Marit Van Geel
Voorzitter vzw Theatercompagnie Geenhoorns